GrAnt Agility

Svatomartinský závod

napsal dne 30. 8. 2022, v kategorii Závody a akce


Svatomartinský závod družstev

Zveme vás srdečně na závody agility, které pod názvem “Svatomartinský závod družstev” pořádáme dne 12.11.2022 v jezdeckém centru Královický dvůr. Podrobnější informace o místě konání: www.kralovickydvur.cz GPS souřadnice: 50.2630539 , 14.0569333 E.

 

Rozhodčí: Antonín Grygar

 

Program závodů:

8.00 – 8.50 prezence účastníků

9.00 – prohlídka prvního parkuru Zkoušky agility A3 (M/L/S), A2 (S/M/L), A1 (L/S/M)

Jumping open (M/L/S)

Zkoušky agility A3 (S/M/L), A2 (L/S/M), A1 (M/L/S)

 

Pořadatel si vyhrazuje právo upravit program podle aktuálního průběhu závodů

Rozhodčí: Antonín Grygar

 

Startovné:

470,-Kč/tým. Toto startovné platí pro členy KAČR a pro zahraniční účastníky. Startovné pro týmy závodící s výkonnostním průkazem vydaným KAČR, jejichž psovod není členem KAČR se navyšuje o 100,- Kč/tým.

Startovné je splatné na účet č. 1508266103/0800, do poznámky k platbě prosím uveďte své jméno a číslo VP. Doklad o zaplacení není třeba zasílat. Startovné je nevratné z důvodu vysokých nákladů na uspořádání akce. Veškeré otázky týkající se našich závodů agility zodpovíme emailem – grantagility@seznam.cz .

 

Ceny: Bude oceněno nejlepších deset družstev. Na závodech bude otevřen stánek Dalmatin s chovatelskými a sportovními potřebami pro psy.

 

Přihlášky: přes stránky KA ČR. Přijímány budou pouze přihlášky s platbou do naplnění stavu.

 

Složení družstev: Soutěž družstev Svatomartinských závodů agility je otevřena pro čtyřčlenná družstva, jejichž složení nahlásí členové družstva pořadateli při prezenci před zahájením závodů. Pravidla nijak neomezují složení družstva, pokud jde o velikostní kategorie týmů, které jsou jeho členy – družstva jsou smíšená a jejich výsledky se vyhodnocují společně pouze body dosaženými v jednotlivých bězích.

 

Složení družstva je limitováno poněkud netradičním způsobem, ve kterém může hrát podstatnou roli i pohlaví psovoda. Pro úspěšné zařazení do soutěže družstev Svatomartinských závodů agility musí každé družstvo splnit tyto podmínky:

1) počet členů družstva musí být 4 (tříčlenná s handycapem), 2) složení družstva musí umožnit vybrat z jeho členů trojici, která reprezentuje všechny výkonnostní třídy podle platného řádu agility, tedy trojice, ve které má každý tým jinou výkonnostní třídu ( A1, A2, A3 ). 3) pokud má družstvo alespoň jeden tým, jehož psovod je mužského pohlaví, získává při hodnocení bonusové body.

 

Přihlášené týmy, které nebudou členy žádného družstva se mohou závodů zúčastnit a startovat v jednotlivých bězích, jejich výsledky však nebudou vyhodnoceny v soutěži družstev.

 

INFORMACE K PREZENCI:

 

Družstva nahlásit při prezenci.

Družstva musí být čtyřčlenná.

Družstva mohou být smíšená ze všech velikostních kategorií.

Družstvo musí obsahovat výkonnostní třídu 1,2,3. Čtvrtý člen s jakoukoli výk,tř.

Družstvo musí mít jednoho člena mužského pohlaví.

 

Pokud nemáte čtyřčlenné družstvo, startujete tří a za čtvrtého máte v každém běhu ztrátové body za diskvalifikaci (3 x -5 bodů = -15 bodů).

 

Pokud nemáte postupku 1,2,3, můžete složit libovolné družstvo a za tento handycap vám bude na konci odečteno -15 bodů.

 

Pokud nemáte jednoho člena mužského pohlaví, můžete startovat bez nároku na bodový bonus.

 

 

 

Informace k bodovému hodnocení družstev: Družstvo sbírá body z výsledků jednotlivých členů družstva ve všech bězích závodu. Soutěž neobsahuje žádné štafety ani finále, takže v jednom družstvu může být psovod s více psy. Před zahájením závodu budou účastníci seznámeni s bodovým ohodnocením výsledků v jednotlivých bězích, stejně tak s hodnotou záporného bodového ohodnocení za každou diskvalifikaci či neúčast v daném běhu a s hodnotou bodového bonusu, kterým budou zvýhodněny týmy, jejichž psovod je muž.

Bodový zisk družstev v jednotlivých bězích a vývoj průběžného pořadí bude v průběhu závodního dne průběžně zveřejňován. Konečné pořadí družstev bude určeno podle počtu získaných bodů všech čtyřech jeho členů ve všech bězích závodu

 

INFORMACE K BODOVÉMU HODNOCENÍ:

 

Z každého běhu (2x zkouška + jumping) získává každý jednotlivec (plusové či mínusové) body pro své družstvo následujícím způsobem.

- poslední doběhnuvší závodník ve výsledkové listině má 1 bod.

- závodník před ním 2 body.

- závodník před ním 3 body, atd., vzestupně celou výsledkovou listinou.

- navíc získá třetí závodník v celkovém pořadí +3 body.

- druhý závodník +5 bodů.

- první závodník +10 bodů.

Sčítají se body všech členů družstva, přičemž za každého diskvalifikovaného člena v každém běhu se odečítá 5 bodů.

V konečném hodnocení se družstvům s handycapem odečtou jednorázové body.

- Za nestartujícího čtvrtého člena: -15 bodů.

- Za nedodržení složení výkonostních tříd 1,2,3: -15 bodů.

Za dodržení pravidla mít jednoho člena mužského pohlaví bude tomuto členu ke každému doběhnuvšímu běhu automaticky připsán bonus + 5 bodů.

Družstvo s nárokem na cenu se musí umístit z jakýmkoliv počtem kladných bodů.