GrAnt Agility

MR Plemen 2023

napsal dne 20. 8. 2022, v kategorii Závody a akce

1130x200px_banner_VP_web_final

CHS Bohemia Grant ve spolupráci se ZKO Žamberk pořádá

27. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY PLEMEN V AGILITY

29. – 30.4. 2023

Sportovní a rekreační areál pod černým lesem

https://autocamping.cz

ŽAMBERK

26. mistrovství republiky šeltií v agility,

24. mistrovství republiky pudlů v agility,

21. mistrovství republiky kokršpanělů v agility,

14. mistrovství republiky malých kontinentálních španělů v agility,

11. mistrovství republiky australských kelpií v agility,

10. mistrovství republiky yorkshirských teriérů v agility,

9. mistrovství republiky mudi v agility

 

Program: 

sobota 29. dubna 2023

8,15 – 8,45 prezence (možná samoprezence přes Agigames v den závodu)

8,50 prohlídka trati

09,30 start prvního závodníka

Jumping I

Jumping II

Agility – veteráni (běh je současně prvním kolem MR plemen veteránů)

Agility I (tento běh je současně prvním kolem MR plemen)

 

neděle 30. dubna 2023

8,20  prohlídka trati

9,00  start prvního závodníka

Jumping III

Agility II

Jumping-veteráni (běh je současně druhým kolem MR plemen veteránů)

Jumping IV (běh určený pouze pro účastníky MR plemen -   2. kolo – finále)

 

Pořadatel si vyhrazuje právo změny programu.

 

Rozhodčí:     Regin Reinhard (DK, rozhodčí EO 2023)

Alice Boháčová  a Tonda Grygar

Startovné:

800,-  Kč za každý tým.

550,-  Kč pro týmy, které se účastní pouze 1. a 2. kola MRpl.

450,- Kč pro týmy veteránů na oba závodní dny.

 

Výše uvedené startovné se pro týmy s výkonnostním průkazem vydaným KAČR, jejichž psovod není členem KAČR, zvyšuje o 100,- Kč na 1 závodní den. Bankovní účet pro úhradu startovného je 1508266103/0800.

 

Podmínky účasti dle řádu Klubu agility České republiky, pes starší 18 měsíců, výkonnostní průkaz a platné očkování dle předpisů. Každý závodník se účastní závodu na svou odpovědnost a riziko, zodpovídá za škody způsobené svým psem a je povinen se řídit pokyny pořadatele a provozovatele areálu, platným soutěžním řádem agility a řádem na ochranu zvířat.

 

Vyhodnocení:

Vyhlašování soutěže jednotlivců bude ve třech kategoriích (XS+SA, MA, ML+LA). Soutěž jednotlivců 1 – vyhodnocují se první tři místa v součtu sobotních běhů: Jumping I + Jumping II. Soutěž jednotlivců 2 – vyhodnocují se první tři místa v součtu nedělních běhů: Jumping III + Agility II.

Mistrovství republiky plemen - součet běhů sobotního Agility I a nedělního  Jumping IV. Vyhodnocují se první 4 místa v každé velikostní kategorii (dle informací k jednotlivým plemenům). Titul “Mistr České republiky plemene” může obdržet tým s psovodem jakékoli národnosti.

Nejlepší veterán mistrovství republiky plemen – sčítají se výsledky sobotního Agility veteránů a nedělního Jumpingu veteránů.  Nejlepší veterán plemene obdrží titul.  Účast veteránů v mistrovstvích – MR jednotlivých plemen se mohou zúčastnit i zástupci daného plemene, kteří dosáhli věku 9 let. Houpačka nebude použita. Skokové překážky, kruh, šikmá stěna a skok daleký jim budou sniženy.

Bližší informace k MR jednotlivých plemen

MR šeltií: je soutěží otevřenou pro týmy pouze pro psy tohoto plemene s průkazem původu. Soutěž je otevřena pro velikostní kategorii Small a  Medium. Kategorie Mlarge bude otevřena pouze v případě, že se přihlásí alespoň čtyři týmy.

MR pudlů je soutěží otevřenou pro týmy pouze pro psy tohoto plemene s průkazem původu. Soutěž je otevřena pro všechny velikostní kategorie. Vyhodnocení v kategoriích XS+SA, MA, ML+LA.

MR kokršpanělů je soutěží pro týmy se psy plemene anglický a americký kokršpaněl. Soutěž je otevřena a vyhodnocena pro velikostní kategorii Small a Medium. Dále bude vyhlášen nejlepší anglický a americký kokršpaněl s průkazem původu.

MR malých kontinentálních španělů je soutěží otevřenou pro týmy pouze pro psy tohoto plemene s průkazem původu. Soutěž je otevřena a vyhodnocena pro  velikostní kategorii Small a XSmall.

MR australských kelpií je soutěží otevřenou pro týmy pouze pro psy tohoto plemene s průkazem původu. Soutěž je otevřena a vyhodnocena pro velikostní kategorii Medium, Mlarge a Large.

MR yorkshirských terié je soutěží otevřenou pro týmy se psy tohoto plemene s průkazem původu, či bez něj. Soutěž je otevřena pro  velikostní kategorii Small a XSmall. V případě účasti více jak 10-ti týmů v každé velikostní kategorii, se bude vyhlašovat, každá velikostní kategorie zvlášť.

MR mudi je soutěží otevřenou pro týmy pouze pro psy tohoto plemene s průkazem původu. Soutěž je otevřena  a vyhodocena pro  velikostní kategorii Medium a MLarge.

 

Přihlašování přes KA ČR.

V první fázi přihlašování, od data zveřejnění na stránkách KA ČR do 28. února 2023 budou akceptovány pouze dvoudenní přihlášky týmů, v nichž je pes zástupcem někerého z plemen, jejichž mistrovství je zařazeno do programu závodů. Nebude-li do konce února naplněna kapacita závodů, budou jako další v pořadí akceptovány přihlášky psovodů, kteří již s alespoň jedním svým psem přihlášeni jsou (tedy se psem plemene, jehož mistrovství se na závodech vyhlašuje) a mají zájem přihlásit se s dalším svým psem, který však nepatří k žádnému z uvedených plemen. Přihláška může být akceptována pouze po úhradě startovného.

Právo rozhodnout o akceptaci přihlášky má  ve smyslu bodu 2.1.1 Soutěžního řádu KAČR výlučně pořadatel. Každý závodník je povinen si před závody zkontrolovat svoje údaje na stránkách KA ČR. Pro veškeré změny, dotazy a informace pište na e-mail: grantagility@seznam.cz.

Účastníci závodů mohou využít možnosti stravování a ubytování přímo v areálu kempu. Pro ubytování v kempu https://autocamping.cz/ použijte heslo: “MR plemen”. Domluvena je sleva pro účastníky s více psy. Budete platit pouze dva, ostatní zdarma.

O víkendu bude na místě konání také pojízdný stánek Dalmatin, kromě tradiční nabídky pamlsků, pelíšků, obojků, vodítek a dalších potřeb pro pejsky, najdete nově i velký výběr hraček z Psího hračkářství. Chcete-li mít jistotu, že přivezeme hračku zrovna podle vašeho gusta, můžete si poslat předem objednávku na www.psi-hracky.cz (nejpozději do úterý 25. 4. půlnoci).

Otevřena bude i Fitmin restaurace pro psy

1130x200px_banner_VP_web_final