GrAnt Agility

Wejšlap

napsal dne 15. 11. 2016, v kategorii Závody a akce

Pozvání na

VÁNOČNÍ VEJŠLAP 2016

 Sraz je v sobotu 17.prosince něco po desáté v restauraci Keltovna blízko vlakového nádraží Nižbor tři stanice od Berouna.

wej2

 

Po krátkém občerstvení a stanovení správné wejšlapské strategie se vydáme přes most a pod Nižborským zámkem zabočíme do ulice V Hamburku a poté v ulici Za Můstkem plynule přejdeme podél Habrovského potoka do údolí, které nás dovede různými cestami a pěšinami až do Lísek. Pokud by se to někomu zdálo komplikované…vyjde z Keltovny, rozkouká se, najde žlutou turistickou značku a jde po ni až do Lísek.

Hlavním průchozím bodem našeho wejšlapu je cihlová rozhledna Děd postavená v roce 1893 Klubem českých turistů. Odtud vedou dvě krásné cesty do hospody Na Černém vršku, kde je cíl a kde zhodnotíme, zda naše wejšlapská strategie byla správná. Ti co potřebují jednodušší verzi přejdou v Lískách na červenou turistickou značku a přes Děd přijdou až do hospody. Z hospody je to cca 25 min na vlakové nádraží v Berouně, kde se dá nechat auto a jet lokálkou do Nižbora.

Celá trasa měří 12,9 km a pomalu s Gee jsme jí ušli za 4 a půl hodiny. Ti co chtějí jít kratší trasu, mohou nechat auto u hospody Na černém vršku a vyrazit po modré na rozhlednu Děd a vrátit se po červené /nebo naopak/ na vyhodnocení do hospody. Zváni jsou všichni, kdo mají rádi pejsky, přírodu a chtějí se vidět s ostatními.

vanoce_2006