GrAnt Agility

Jihlafská 100fka

napsal dne 22. 5. 2016, v kategorii Závody a akce

DOGŠOU NAŠE ŘEČ

L’uomo ritorna al vizio, la gatta al lardo …

(Člověk se vrací k neřesti jako kočka ke smetaně.)

Giuseppe Verdi (Falstaff, 1893)

Rádi bychom vás pozvali na neopakovatelné představení, chcete-li “dogšou”, které tentokrát proběhne “v naší řeči”, v tégéčtině. Tato šou bude zařazena do programu oslavy stoletých narozenin Tomáše Glaba-zni a Tondy Grygara, která proběhne v sobotu 4.6.2016 na cvičáku v Jihlavě – Heleníně. Po dopoledním programu a vydatném obědě připravíme pro příznivce našich parkurů právě toto představení – TG Voupn, aneb dogšou v naší řeči – pro 40 pozvaných týmů.

Vše začne cca. ve 14:00, kdy zrobime prezenčku. Kratku. Pak se postaví dva voupny. Samozřejmě nepostaví se samy, postavíje TG a TG (první postaví první a druhý druhý, v zásadě je to však docela jedno …) a to dokonce najednou, na tomtéž place, ve stejných překážkách. Na jedné společné prohlídce tyto dva kousky vomrknete. Hodíte čučku. Uděláte si prohlídku.

1.Posuzování těchto běhů nebude probíhat klasickým způsobem, na který jste zvyklí, tedy že rozhodčí jen zdvihají ruce, všelijak s nimi máchají či ukazují … a jediného zvuku, kterého se na place od nich dočkáte, je hvízdnutí píšťalky. Přetrhneme tak období, kdy jste museli trpět němou pantomimu rozhodčích … a krásy jejich charakterů, veletoky přenádherných myšlenek …ty jste odhadovali jen z gest, či podle hvizdu. V této “dogšou” vám to všechno řekneme. Svými slovy. Od plic. Naší řečí. To, co si jindy při mnohahodinovém posuzování, kdy za den nacho-díme více jak 20km (z čehož TG víc, má delší nohy), musíme jen myslet, to tentokrát ve svých útrobách nezadusíme … Pustíme to prostě ven, re-spektive do mikrofonu a vy tak budete moci poslouchat, co se nám při tom posuzování vašich běhů honí hlavou.

Možná TG řekne něco o Spartě. Nebo o blondýnách. TG slibuje, že nebude zpívat.

Startovné se neplatí,nejde o žádný závod. Kdo má zájem o komentovaný běh TG s TG stačí když si u prezence koupí dva /či více/ lístků do tomboly.

 

 

2.Protože je však akce omezena na výše uvedených 40 kousků, nelze se zúčastnit bez předchozího přihlášení. To však není nijak složité – stačí napsat mail na ag-rygar@atlas.cz a uvést všechny náležitosti, které jsou potřeba k prezenci. Pokud budete mezi čtyřiceti jste přijati.

Komentovat se bude každý open zvlášť. Bude vyrobeno 18 pamětních drob-ností k této příležitosti a tak máte první a poslední možnost získat tento unikát vydaný k příležitosti stých narozenin TG. Pejsci dostanou drobnost v provedení „ihned k sežrání“. Na závěr akce proběhne vylosování tomboly.

Pro tuto akci zůstávají v platnosti i veterinární podmínky účasti, které platí pro celou akci. Očkování proti vzteklině se považuje za platné 21 dnů ode dne, kdy bylo provedeno základní očkování, anebo ode dne přeočkování v případě, že byla očkovací látka podána během doby platnosti uvedené výrobcem předchozí očkovací látky, a zároveň nesmí být starší jednoho roku. Však víte.

 

Do areálu KK Jihlava – Helenín, se dostanete po D1 exit 119 – Velký Beranov, za obcí Nové Domky po přejetí mostu odbočit prudce doleva pod most, GPS;49°24´22.976“N,15°38´1.220“E.

Těšíme se na vás!